një Koleksion FARTHER, i bërë me frymëzim detar

Koleksioni Gavox Legacy merr ngjyrën e tij nga traditat e paraardhësve tanë. Krijuesi i këtyre orëve dëshiron të kapë ndjenjën e epokës së orëve të marinës dhe oficerëve fushorë të fillimit të shekullit të 19-të. Nga Huguenot dhe paraardhësit detarë, krijuesi ecën nëpër korsinë e kujtesës ndërsa përdor teknika moderne.

Ky model (x 41 x 48 x 12.1 mm) përbën një rafinim të mëtejshëm të linjës sonë të njohur Legacy, të pasuruar me një tregues elegant dhe të dobishëm të rezervës së energjisë. Ajo përmban një version me porosi të kalibrit 9310 nga Miyota (Citizen Holdings). Ajo tregon orët, minutat dhe sekondat në mënyrë qendrore, kjo e fundit në një dorë të hollë elektrike blu e cila i bën jehonë asaj të treguesit të rezervës së energjisë, e vendosur në orën 1. Duart e stilit Breguet janë mbajtur për orë dhe minuta, si dhe numrat romakë. "Një dritare e vogël e përshtatur në orën 7 tregon datën. Në krahasim me Trashëgiminë tradicionale, trashësia e perceptuar e çështjes është zvogëluar pak falë një rasti mbrojtës të kupolës, i cili i jep orës një pamje më delikate të veshjes. Rasti është i qëndrueshëm ndaj ujit në thellësi prej 5 bar dhe përdor çelik inox të shkallës kirurgjikale 316L me kristal safiri dhe veshje anti-reflektuese për lexueshmëri optimale.

Trashëgimia Carpe Diem (Ref GA-RES-215.0)

Dy variante të kësaj rezerve të energjisë Gavox Legacy (Ultima Necat) janë hartuar me mikun tim dhe entuziastin e shikimit Olivier Meyers. Klasike dhe bashkëkohore në të njëjtën kohë, këto modele bazohen në të njëjtën lëvizje Miyota si më lart. Ato përmbajnë një thëngjill klasik ose dial blu natën, një ekran të përshtatur të treguesit të rezervës së energjisë dhe duarve të gjata klasike për minutat dhe orët. Në përputhje me lexueshmërinë e zakonshme të orëve Gavox, këto duar janë të mbushura me materiale ndriçuese, siç është edhe rasti për shënuesit specifikë të aplikuar që rrethojnë dialin. Për variantin e qymyrgurit, prekjet prej blu janë ruajtur përmes dorës elektrike blu për treguesin e rezervës së energjisë, si dhe për dorën e dytë.

Legacy Ultima Necat Grey (Ref GA-RES-216.0)

Legacy Ultima Necat Blue (Ref GA-RES-217.0)

Për të gjitha modelet, Gavox personalizoi lëvizjen duke montuar një rotor me porosi, të frymëzuar nga mençuria antike dhe i dukshëm përmes rastit të orës.

Në modelin klasik të Trashëgimisë, rotori është zbukuruar me një citat të famshëm Epicurus "Carpe diem". Edhe nëse dihet shumë mirë, kjo citat shpesh keqkuptohet si një ftesë për një hedonizëm të pakufizuar. Mesazhi Epicurus është megjithatë më delikate dhe frymëzues. Përmes këtyre 2 fjalëve, Epicurus me të vërtetë na këshillon të zgjedhim me kujdes ato dëshirat që i japin kuptim dhe kuptim jetës sonë, duke lënë pas të gjitha kënaqësitë e panevojshme. Kjo është receta për të arritur një paqe mendore të mirëfilltë, e cila sipas filozofit është thelbi i lumturisë. Në një botë ku ne jemi përgjëruar përgjithmonë ose aq lehtësisht të hutuar nga ajo që ka rëndësi, të veshësh një kujtesë të tillë filozofike çdo ditë në dore mund të jetë vetëm frymëzues në kërkimin e vetë-përmbushjes dhe mençurisë.

2 variantet e tjera të modelit janë zbukuruar me një citat që shpesh gjendet në materialet antike antike, ku thuhet: "Ultima necat". Ky është versioni i shkurtuar i plotë "Omnes prekës, ultima necat" (fjalë për fjalë: "Të gjitha orët plagë, e fundit vret"). Kjo nuk është vetëm në përputhje me një orë të pajisur me rezerva të energjisë, por edhe frymëzuese filozofike: kjo deklaratë me të vërtetë na kujton vdekshmërinë njerëzore, por ajo jep në të njëjtën kohë një ftesë bindëse për të bërë diçka të vlefshme të kohës që na ofrohet në këtë jetë .

Ne kemi besim se këto referenca për mençurinë antike mbi rotorin e modeleve të ndryshme të Trashëgimisë do të flasin në zemrat e amatorëve të arteve të bukura, filozofisë dhe orëve.